Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ketchupowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

40 dag kiszonej kapusty
pieprz
sól
ząbek czosnku 1 ząbek
ziemniaki 2 szt
bulion 2 l
olej 2 łyżki
ketchup 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ketchupowy

Kapustę po przepłukaniu pod zlewem w zimnej wodzie, drobno posiekałam. Pokrojoną w piórka cebulę usmażyłam na oleju w garnku, dodałam rozdrobniony czosnek, dokładnie wymieszałam. Dodałam kapustę, którą zalałam bulionem, następnie ziemniaki pokrojone w kostkę, przyprawiłam pieprzem i solą, wywar gotowałam 25 minut pod przykryciem. Na koniec zupę zaprawiłam ketchupem, zamieszałam i przelałam do wazy. Zupę podaje udekorowaną marchewką pokrojoną w paski i talarkiem selera

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak