kapuśniak baskijski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1,2 szt
  • boczek wędzony

    20 dkg
  • marchew

    2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • woda

    1i1,2 l
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę poszatkwoąc i zagotowac z wodą z dodatkeim kostki bulionowej. W garnku podsmazyc pokrojony drobno boczek. Kiedy tłuszcz sie wytopi dodac kapustę. Wymiszac i smażyc 1 min. Cebulę i marchew pokroić w kosteczkę dodać do garnka. Smazyc 3 min. Zalac ciepłym bulionem dodać posiekany czosnek i przyprawy. Gotować 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 12.06.2012 16:13
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat