Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

kapuśniak baskijski

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska
1,2 szt
boczek wędzony
20 dkg
marchew
2 szt
czosnek
1 ząbek
woda
1i1,2 l
bulion
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak baskijski

kapustę poszatkwoąc i zagotowac z wodą z dodatkeim kostki bulionowej. W garnku podsmazyc pokrojony drobno boczek. Kiedy tłuszcz sie wytopi dodac kapustę. Wymiszac i smażyc 1 min. Cebulę i marchew pokroić w kosteczkę dodać do garnka. Smazyc 3 min. Zalac ciepłym bulionem dodać posiekany czosnek i przyprawy. Gotować 30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 12.06.2012 16:13
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak