Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 4 szt
włoszczyzna 1 szt
cebula biała 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 3 łyżeczki
kapusta biała 1 szt
przecier pomidorowy 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty
ziemniaki 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kroki postępowania

1
Kurczaka myjemy i zalewamy zimną wodą. Gotujemy na wolnym ogniu od czasu do czasu zbierając szumowinę. Proces powinien zająć około 1 godziny.
Krok 1 - Kapuśniak foto
2
Obieramy włoszczyznę. Marchewki, seler, pietruszkę i por wrzucamy do garnka. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, przyprawę kucharek i gotujemy. Cały proces gotowania powinien trwać około 3-4 godzin. Wywar powinien się zredukować o 15-20 %.
Krok 2 - Kapuśniak foto
3
Kapustę szatkujemy w mniejsze pióra.
Krok 3 - Kapuśniak foto
4
Obieramy ziemniaki i kroimy w kosteczkę.
Krok 4 - Kapuśniak foto
5
Dodajemy kapustę razem z ziemniakami i gotujemy godzinę na średnim ogniu.
Krok 5 - Kapuśniak foto
6
Dodajemy przecier pomidory i doprawiamy czarnym pieprzem. Gotujemy jeszcze z 15 minut.
Krok 6 - Kapuśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.04.2016 14:30
lubie kapusniak
Krzysztof15 16.02.2016 07:53
bardzo lubię
misia123410 15.02.2016 22:13
Same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak