Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 g
cebula 1
marchewka 1
żeberka wędzone 300 g
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziemniaki 2
pieprz
sól
Kucharek przyprawa do potraw
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Żeberka zalewamy wodą i gotujemy. Kapustę nalezy pokroić i lekko podsmażyć na patelni. Cebulkę kroimy w kosteczke i również podsmażamy. Do gotujących się zęberek dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki,marchewkę pokrojona na ćwiartki.Dodajemy liść laurowy, oraz kucharek i przyprawę w płynie. Gotujemy, aż ważywa zmiękną. Następnie dodajemy podsmażoną cebulę i kapustę. Gotujemy jeszcze chwilę i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 09.11.2013 21:40
smaczny kapuśniaczek
bogusia19 09.11.2013 19:12
na pewno smaczny
dodi 09.11.2013 18:29
pyszny ten kapuśniak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak