Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Kapuśniak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości
1,5 litra
cebula
1 sztuka
kapusta kiszona
60 dag
boczek wędzony
5 dag
smalec
3 dag
mąka
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kapustę należy dobrze odcisnąć z soku i pokroić na drobno, przełożyć do garnka, dodać około 1 szklankę wody i zagotować. Gdy już kapusta się ugotuje należy dodać do niej wywar z kości. Ze smalcu i mąki należy przygotować zasmażkę i doprawić nią zupę. Boczek należy pokroić w kosteczkę i dodać do kapuśniaka. Cebulkę należy podpiec na ogniu i dodać do zupy. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić liść laurowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.08.2012 21:41
pyszna zupa
szajba2 16.04.2011 19:24
dawno nie jadłem
Barbara55 25.02.2011 15:18
można pojeść
kielcok1 07.02.2011 15:41
porządna zupa
rakow2
rakow2 06.12.2010 14:36
nie ma to jak zupa
Iwusia 02.08.2010 23:09
pychotka :)
aginaa 20.06.2010 13:06
mmmm... moja ulubiona:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak