Kapuśniaczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • kiełbasa wiejska

  • ziele angielskie

    3 ziarenka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • kość

    1
  • bulion

    1 kostka
  • kapusta kiszona

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapuśniaczek foto
Do garnka wkładamy kosć, kostkę rosołową, liść laurowy i ziela angielskie, zalewamy wodą i gotujemy. Kapuste kiszona płuczemy i kroimy.
Krok 2 - Kapuśniaczek foto
Marchewke i ziemniaki obieramy i kroimy na małe kawałki. Marchewke wrzucamy do garnka. Gdy woda w garnku sie gotuje dodajemy kapuste.
Krok 3 - Kapuśniaczek foto
Po ok 15 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majeranek. Kiełbase kroimy na kilkucentymetrowe kawałki, dorzucamy do zupy i gotujemy całość jeszcze kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kamyk 27.08.2012 07:54
zjem, ale za zupami nie przepadam
Justyna28 22.08.2012 16:37
Lubię kapuśniaczek:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat