Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
ziemniaki 4 szt
kiełbasa wiejska
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
majeranek
sól
pieprz
kość 1
bulion 1 kostka
kapusta kiszona 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek

Kroki postępowania

1
Do garnka wkładamy kosć, kostkę rosołową, liść laurowy i ziela angielskie, zalewamy wodą i gotujemy. Kapuste kiszona płuczemy i kroimy.
Krok 1 - Kapuśniaczek foto
2
Marchewke i ziemniaki obieramy i kroimy na małe kawałki. Marchewke wrzucamy do garnka. Gdy woda w garnku sie gotuje dodajemy kapuste.
Krok 2 - Kapuśniaczek foto
3
Po ok 15 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majeranek. Kiełbase kroimy na kilkucentymetrowe kawałki, dorzucamy do zupy i gotujemy całość jeszcze kilka minut.
Krok 3 - Kapuśniaczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 27.08.2012 07:54
zjem, ale za zupami nie przepadam
Justyna28 22.08.2012 16:37
Lubię kapuśniaczek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak