Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuściany obiad

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 80 dag.
pomidor duzy 3 sztuki
papryka konserwowa 5-6 cząstek
ziemniaki średnie 4 sztuki
marchew średnia 1.5 sztuki
kiełbasa 60 dag.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1.5 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
czosnek 4 ząbki
ziele angielskie 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
olej 1/3 szklanki
woda 3.5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: kapuściany obiad

Marchew obrać,opłukać i pokroić w kostkę.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę,wraz z marchewką włożyć do garnka z rozgrzanym olejem.Kapustę odcisnąć(jeśli jest taka potrzeba przepłukać wodą).Pokroić,przełożyć do składników w garnku.Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.Mieszamy.Dodajemy wodę i dusimy 45 minut.Ziemniaki obrać,opłukać.Pokroić w kostkę ,dodać wraz z pokrojoną papryką do garnka.Wymieszać.Dodać przyprawy oraz obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek.Dusić do momentu aż ziemniaki będą miękkie.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki.Pokroić w kostkę i wraz z pokrojoną w kostkę cebulą dodać do wcześniejszych składników.Wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Podgrzewać jeszcze ok.5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 30.03.2013 15:48
moze byc dobre :)
fotoviderek 29.03.2013 07:12
Super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak