Kapuściane roladki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 szt.
  • kiełbasa

    30 dag
  • cebula

    2 szt.
  • pieczarki

    50 dag
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • mąka

    1 łyżka
  • olej

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obgotować. Pieczarki i lebulę pokroić, poddusić na oleju. Kiełbasę pokroić w krążki, razem z pieczarkami ułożyć na liściach kapusty. Zwinąć w ruloniki. Roladki ułożyć w rondlu, podlac wodą, dusić do miękkości. Pomidory zmiksować, zagęścić mąką, przyprawić. Zalać roladki zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 12.02.2014 11:09
rewelacyjne :)
Norgiusz 24.05.2012 07:00
bardzo fajne
Lidia6 31.10.2011 12:36
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat