Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściane kotleciki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/3 szt
jajko 1 szt
cebula 1 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
przyprawa uniwersalna

Porada

Kotleciki są sposobem na wykorzystanie końcówki kapusty gdy pozostaje od gołąbków.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściane kotleciki

Kapustę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i kroimy. Cebulę kroimy i rumienimy na oleju. Gdy kapusta wystygnie dodajemy jajko, cebule i kopiastą łyżkę tartej bułki. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.
Formujemy kotleciki, panierujemy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 17.02.2017 15:27
wspaniałe na obiad
ben-ka 17.02.2017 11:27
Ja takich jeszcze nie jadłam....
Bożena Matuszczyk 16.02.2017 21:15
Smakowite kotleciki;);)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak