kapelusiki

kapelusiki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    250 g
  • cukier kryształ

    100 g
  • masło

    150 g
  • żółtko jajek

    1
  • marcepan

    50 g
  • orzechy pistacjowe

    20 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kapelusiki

skłądniki ciasta szybko zagnieść, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Orzeszki pistacjowe drobno posiekać i zagnieść z marcepanem. Z cienko rozwałkowanego ciasta wyciąć okrągłe ciasteczka. Marcepanowy wałeczek pokroić na kawałeczki. Układać je na ciastkach, przykryć połową ciasteczka, docisnąć. Posmarować białkiem. Piec 12 minut w temp.175 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat