Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie zapiekane z serem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kanie 4 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 1/2 szkl.
masło 2 łyż.
ser 4 plastry
mąka 2 łyż.
pieczarki duszone 4 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie zapiekane z serem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Z kani odcinam nóżki, a kapelusze dokładnie oczyszczam. Jajko roztrzepuję, a kapelusze kani delikatnie posypuję z obu stron solą i pieprzem. Zanurzam grzyby najpierw w rozmąconym jajku, a potem w mące. Smażę kanie na rozgrzanym oleju na patelni na ciemnozłoty kolor. Usmażone osączam na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.
Krok 1 - Kanie zapiekane z serem i pieczarkami foto
2
Na każdy kapelusz wykładam łyżkę uduszonych pieczarek, plaster sera i wstawiam na 10 minut do gorącego piekarnika lub do mikrofalówki i piekę, aż ser się rozpuści.
Krok 2 - Kanie zapiekane z serem i pieczarkami foto
3
Grzyby podaję z ketchupem.
Krok 3 - Kanie zapiekane z serem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 04.11.2012 10:32
Pyszne te wszystko Twoje kulinarne wojaże, człowiek b y jadł oczami :D
pajbek 03.11.2012 23:23
Mniam, ochoty nabrałam :-)
wojtek5 03.11.2012 22:51
pycha
Beata61 03.11.2012 22:36
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak