Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie smażone na masełku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie 2
masło 1 łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie smażone na masełku

Kroki postępowania

1
Dorodne kanie oczyszczamy (można też przepłukać pod chłodną wodą).
Krok 1 - Kanie smażone na masełku foto
2
Nogi odrzucamy, natomiast środek grzyba, który jest dość twardy wykrawamy nożykiem.
Krok 2 - Kanie smażone na masełku foto
3
na patelni rozpuszczamy masło i układamy na nim kanie (najpierw harmonijką ku dołowi),
Krok 3 - Kanie smażone na masełku foto
4
kiedy się ładnie zrumieni odwracamy na drugą stronę i delikatnie doprawiamy solą oraz pieprzem jeśli ktoś lubi.podsmażamy grzyba na drugiej stronie do czasu aż złapie ładny kolor.
Krok 4 - Kanie smażone na masełku foto
5
Usmażone kanie jemy na ciepło z chlebem.
Krok 5 - Kanie smażone na masełku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 27.11.2012 17:01
Doradca tak gorliwie usunął nadmiar,że oryginał też poszedł.Nie ma serniczka, hi hi hi. A co do "tykania" przepraszam, kiedy zaczęłam istnieć w internecie, zewsząd słyszałam,że "panowanie" jest nietaktem, bo w necie wszyscy są na "ty". Przyjęłam więc tę formę, ale jak widać, nie jest to do końca tak jak mi mówiono.Także przyjmuję reprymendę i jeśli jeszcze będzie okazja, na pewno użyję właściwej formy.
Mati13 26.11.2012 22:28
A co do sernika, to jest on rzeczywiście dodany 3 razy - proszę sobie dobrze sprawdzić :) to nie lenka od tych "wojenek" źle widzi..
Mati13 26.11.2012 22:25
Rozumując Pani tokiem myślenie, to Pani szanuje tylko starsze osoby, a jak ktoś jest młodszy to można po nim jeździć do woli i nie stosować żadnych zasad kultury. No cóż, świadczy to tylko źle o Pani. Jak widzi Pani w sklepie młodą ekspedientkę to też Pani do niej mówi na Ty? Ja bym nie potrafił i mimo, że w wirtualnym świecie jesteśmy choć trochę anonimowi to mimo wszystko należy szanować inne osoby i wypowiadać się w sposób odpowiedni. A Pani ironiczny ton wypowiedzi jest tu zupełnie nie potrzebny
Henryka2 26.11.2012 18:42
Lenka, a gdzie ja mam 3 serniki?! W oczkach się mieni, czy jak?!Oj, odpocząć od wojenek trzeba, bo w oczkach się troi! Ha ha ha.Ale się uśmiałam ze śmiechu jak pszczoła!!
Henryka2 26.11.2012 18:40
Mati13, darowuję Panu wszystko za rozbawienie mnie do łez.U nas często się słyszy,że na Pa na to trzeba mieć....Ponieważ swojego szacownego oblicza nie ujawnia Pan a stan konta pytać nie wypada, pozostanę w domniemaniu,że jest Pan uprawniony do używania tego tytułu i tak będę Pana tytułować.
Henryka2 26.11.2012 18:40
Mati13, darowuję Panu wszystko za rozbawienie mnie do łez.U nas często się słyszy,że na Pa na to trzeba mieć....Ponieważ swojego szacownego oblicza nie ujawnia Pan a stan konta pytać nie wypada, pozostanę w domniemaniu,że jest Pan uprawniony do używania tego tytułu i tak będę Pana tytułować.
Mati13 25.11.2012 22:02
i jeszcze jedno, ja się zwracam do Pani w taki sposób, jaki nakazuje kultura, więc proszę się nie zwracać do mnie na Ty i to w dodatku z małej litery. Bardzo mi się nie podoba to, jak ktoś nie ma szacunku do innych
Mati13 25.11.2012 20:39
Ja w przeciwieństwie do Pani liczę się z opiniami innych i chętnie przyjmę uwagi innych, ale nie lubię jak ktoś się zachowuje w tak obraźliwy sposób i tylko patrzy jakby tu komuś dogryź i udowodnić chyba tylko samemu sobie "jaka ja jestem super". Może Pani czerpie z tego ogromną satysfakcje, ale ja mam tego dość. Swoje osobiste wycieczki do użytkownika LENka proszę załatwiać na jej prywatnym koncie, a nie tutaj.
Mati13 25.11.2012 20:32
Pani Henryko - ja mam na tyle odwagi aby mówić co mi się podoba lub nie otwarcie z własnego konta. Jest zapis w regulaminie że za obrażanie i rzucanie oszczerstw można usunąć kogoś z serwisu, więc proszę się zastanowić zanim coś Pani napisze następnym razem. Ja nigdy kont fikcyjnych nie tworzyłem i nie zamierzam czegoś takiego robić, jak mi coś nie pasuję to piszę z tego konta i już, a jeśli ktoś nie ma odwagi napisać ze swojego konta tylko tworzy lewe to już nie mój problem. Proszę napisać do admina, na pewno da się sprawdzić adresy IP.
LENka 25.11.2012 18:41
Twierdzisz,że masz tylko jednego dubelka? A ten szybki sernik bez sera w 3 egzemplarzach to mój przepis? I tutaj pretensje nie do doradcy,a do Ciebie,bo klikasz tym paluchem nie wiadomo ile razy,a wystarczy tylko raz i chwilę poczekać,aż się doda przepis.Ale Ty taka szybka jesteś jak i ten sernik :) Przepisów to może gorszych nie masz,ale tym co z tych przepisów ugotowałaś,a później sfotografowałaś,nie zabłysnęłaś.Jako wiekowa ''kucharka'' mogłabyś się bardziej postarać.I jeszcze jedno.Nie posądzaj tutaj chłopaka jak nie masz pojęcia czyj to profil.
Henryka2 25.11.2012 13:22
Mati13, fajnie się gada ze sobą?! Już na pewno gorszych przepisów od ciebie nie mam, bo o to bardzo trudno. Za trudne dla mnie. Nie mam ani jednego zdublowanego przepisu (jeden jaki jest na sałatkę kuskus, jest od 18 września zgłoszony do usunięcia). Pretensje do Doradcy, nie do mnie. A może przytoczę komentarze, gdzie bardzo chwaliłeś moje przepisy? Co, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia?! A opinia takich jak ty "kucharzy" mnie nie interesuje. Jeden woli żonę, drugi teściową.Nie musi ci się podobać.
Mati13 22.11.2012 12:25
dzięki LENka :) wiesz, gdyby Henryka miała w swojej księdze piękne przepisy to co innego, ale tam, to w co drugim brak skladników, niektóre zdjecia takie zamazane że bez tytułu nie zgadłbym co tam jest, już nie mówiąc o tym że potrafi jedno zdjęcie dodać do 2-3 różnych przepisów, że kilka razy wstawia jedno i to samo, a jakość niektórych z nich (np. te co wymieniłaś) to już wogóle.. Ta Pani ma zero samokrytyki i uważa że pozjadała wszystkie rozumy :)
LENka 22.11.2012 12:06
Autorskie,niepowtarzalne,rewelacyjne 2 przepisy są u Ciebie Heńka na białą kiełbasę parzoną i smażoną.Ależ Ty się musiałaś nad tym daniem napracować bidulko...
Mati13 20.11.2012 11:28
Och jaka fala odwetu, mam nadzieję, że Pani ulżyło :)
Henryka2 20.11.2012 00:04
Autorski, niepowtarzalny rewelacyjny przepis!!!!!!!!!!
caralajna 10.11.2012 07:51
bardzo lubię kanie na maśle, niestety sezon się kończy :(
Ewa6274879 06.11.2012 21:53
chętnie bym spróbowała :)
adelajda 06.11.2012 18:13
ja nigdy nie jadłam ! ale wyglądają smacznie !
ilka_86 06.11.2012 17:57
bardzo lubię smażone kanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak