Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie smażone

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie 5 kapeluszy
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie smażone

Kanie umyć, osuszyć. Z kapeluszy wyciąć trzonki. Jajko roztrzepać z Kucharkiem i pieprzem. Kapelusze kani panierować w jajku, a następnie w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoto z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.12.2014 09:14
bardzo dobre
Margo1 03.12.2014 10:33
Bardzo lubię kanie
Jagódka77 27.11.2014 13:12
zapachniało mi końcem lata
dodi 07.11.2014 08:55
lubimy również
Krzysztof15 07.11.2014 06:29
bardzo lubie
Bernadeta1 06.11.2014 21:13
Też takie robię, smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak