Kanie a'la schabowy.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kanie

  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kanie a'la schabowy. foto
Kanie musimy umyć , wycisnąć z nadmiaru wody , osuszyć na papierowym ręczniku .
Krok 2 - Kanie a'la schabowy. foto
Jajko roztrzepujemy , solimy i doprawiamy pieprzem, kanie panierujemy w jajku i bułce .
Smażymy z obu stron jak kotlety .
Krok 3 - Kanie a'la schabowy. foto
Podajemy z bułką , najlepiej posmarowaną masełkiem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasialed 15.10.2013 20:47
zawsze od lat tak robię i są naj ..przepyszne ..uwielbiam sezon kaniowy:)
gosia561 09.10.2013 23:02
dobry wegetariański kotlet
mufinka79 09.10.2013 20:50
Uwielbiam, same pyszności!
kokoszka 09.10.2013 20:38
pysznosci dla mnie
pycia9 09.10.2013 19:34
też tak robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat