Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kandyzowana skórka z cytryny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 8 szt
cukier 4 szklanki
woda 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kandyzowana skórka z cytryny

Cytryny obrać ze skorek , ale tak aby nie została na nich biała skórka.
Moczymy je 2 dni , co jakiś czas zmieniając wodę , tak aby zanieczyszczenia na skórce wypłukały się.
Kroimy skórkę na kwadraciki i zanurzamy we wrzącym syropie z wody z cukrem.
Gotujemy około 50 minut.
Idealne są kiedy są jeszcze miękkie , a skórka jest przezroczysta.
Odcedzamy i odkładamy na kratkę do wysuszenia.
Przechowujemy w zamkniętym pojemniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak