Kandyzowana marchew

Kandyzowana marchew

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • woda

    1 szklanka
  • kardamon

    szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kandyzowana marchew

Marchewkę obieramy ze skórki, kolejno tniemy na wstążki. Cukier rozpuszczamy w wodzie, dodajemy kardamon i wrzucamy marchewkę, Gotujemy przez 15 minut po czym odsączamy. Następnie na silikonowej macie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni przez około 40 minut. Studzimy i przechowujemy w szczelnym pojemniku. Dekorujemy przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

irenka 04.02.2017 14:37
pychotka,uwielbiam
DorotaZ 22.03.2015 17:38
Smacznie wygląda:)
kasienka23 22.03.2015 17:25
fajny pomysł!
caralajna 22.03.2015 16:48
wygląda niesamowicie
molanka 22.03.2015 13:48
ciekawy pomysł
Lis 22.03.2015 13:45
Smakowity pomysł:)
erym 22.03.2015 13:19
tez fajnie sie prezentuje!
Internetowa Kuchnia 22.03.2015 13:09
Ciekawe :))
Megg 22.03.2015 13:07
smaczna marchewka
Franciszek 22.03.2015 12:47
Pomysł dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat