Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kandyzowana marchew

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
cukier 1 szklanka
woda 1 szklanka
kardamon szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kandyzowana marchew

Marchewkę obieramy ze skórki, kolejno tniemy na wstążki. Cukier rozpuszczamy w wodzie, dodajemy kardamon i wrzucamy marchewkę, Gotujemy przez 15 minut po czym odsączamy. Następnie na silikonowej macie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni przez około 40 minut. Studzimy i przechowujemy w szczelnym pojemniku. Dekorujemy przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 04.02.2017 14:37
pychotka,uwielbiam
DorotaZ 22.03.2015 17:38
Smacznie wygląda:)
kasienka23 22.03.2015 17:25
fajny pomysł!
caralajna 22.03.2015 16:48
wygląda niesamowicie
molanka 22.03.2015 13:48
ciekawy pomysł
Lis 22.03.2015 13:45
Smakowity pomysł:)
erym 22.03.2015 13:19
tez fajnie sie prezentuje!
Internetowa Kuchnia 22.03.2015 13:09
Ciekawe :))
Megg 22.03.2015 13:07
smaczna marchewka
Franciszek 22.03.2015 12:47
Pomysł dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak