Ewa

Kanapkowa pasta paprykowa z prażonymi pestkami dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryki czerwone

    3 duże
  • ziemniak

    1 duży
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • suszone pomidory

    6
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

    2-3 z suszony pomidorów
  • sos chili

    (słodki)
  • pestki dyni

    2 prażone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę można obrać ze skórki, choć moim zdaniem jest to zbyteczne. Paprykę, czosnek i ziemniaka kroimy w drobną kostkę. Warzywa smażymy na odrobinie oleju do momentu aż staną się miękkie. Całość przekładamy do wysokiego naczynia i kiedy przestygnie blendujemy. Dodajemy suszone pomidory, pestki dyni oraz przyprawy i całość jeszcze raz dobrze miksujemy. Pastę podajemy schłodzoną. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 01.10.2013 16:56
Fajna pasta, muszę taką zrobić.
msmors 01.10.2013 12:00
z tego będzie pyszna kanapka
Megg 01.10.2013 09:50
bardzo ciekawa pasta i na pewno smaczna
Habibi 01.10.2013 09:16
Dzięki za przypomnienie tematu ;) Robiłam podobną pastę z papryką i słodkimi ziemniakami :) Rewelacyjnie smakuje nie tylko do kanapek, ale i jako dip do pieczonych ziemniaków czy warzyw.
Olga_SK 01.10.2013 07:10
To może być zaskakująco dobre :)
sylwia_mc 01.10.2013 06:58
na pewno będzie smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat