Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z konserwowymi ogóreczkami

5.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Szukacie pomysłu na ciekawą przekąskę? Wypróbujcie przepis na kanapki z chrupiącymi ogóreczkami konserwowymi. Smakują tak dobrze, że nawet nie zauważycie, kiedy znikną z talerza!

Składniki:

ogórki konserwowe Smak 6 sztuk
łosoś wędzony 50 gramów
ser żółty 3 plastry
ser kozi wędzony 3 plastry
wędlina sojowa 2 plastry
marchew 1 sztuka
kiełki 1 garść
rzodkiewka 3 sztuki
pomidorki koktajlowe 3 sztuki
ogórek zielony 3 plastry
szczypiorek posiekany 1 łyżka
chleb 6 kromek
pasta łososiowa 6 łyżeczek
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z konserwowymi ogóreczkami

1. Ogóreczki konserwowe klasyczne Smak i pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. 

2. Rzodkiewkę i świeżego ogórka kroimy w plastry. Marchewkę kroimy w szerokie plastry, np. za pomocą obieraczki, po czym zawijamy w rulony.

3. Łososia kroimy na 6 kawałków. 

4. Chleb smarujemy masłem. Na kromkach układamy po plasterku sera, dodajemy warzywa, łososia i kleks pasty łososiowej. Wędlinę zawijamy w rulony i układamy na dwóch kanapkach. 

5. Kanapki skrapiamy oliwą, posypujemy kiełkami i posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolka 15.01.2023 07:58
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak