Kanapki z konserwowymi ogóreczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Szukacie pomysłu na ciekawą przekąskę? Wypróbujcie przepis na kanapki z chrupiącymi ogóreczkami konserwowymi. Smakują tak dobrze, że nawet nie zauważycie, kiedy znikną z talerza!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki konserwowe Smak

    6 sztuk
  • łosoś wędzony

    50 gramów
  • ser żółty

    3 plastry
  • ser kozi wędzony

    3 plastry
  • wędlina sojowa

    2 plastry
  • marchew

    1 sztuka
  • kiełki

    1 garść
  • rzodkiewka

    3 sztuki
  • pomidorki koktajlowe

    3 sztuki
  • ogórek zielony

    3 plastry
  • szczypiorek posiekany

    1 łyżka
  • chleb

    6 kromek
  • pasta łososiowa

    6 łyżeczek
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ogóreczki konserwowe klasyczne Smak i pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. 

2. Rzodkiewkę i świeżego ogórka kroimy w plastry. Marchewkę kroimy w szerokie plastry, np. za pomocą obieraczki, po czym zawijamy w rulony.

3. Łososia kroimy na 6 kawałków. 

4. Chleb smarujemy masłem. Na kromkach układamy po plasterku sera, dodajemy warzywa, łososia i kleks pasty łososiowej. Wędlinę zawijamy w rulony i układamy na dwóch kanapkach. 

5. Kanapki skrapiamy oliwą, posypujemy kiełkami i posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat