Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki na ciepło z brzoskwinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 4 szt
chleb tostowy 1/2 opakwoania
masło 2 łyżki
cukier 2 łyżki
powidła śliwkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki na ciepło z brzoskwinią

Chleb tostowy wkładamy do tostera i robimy tosty. Brzoskwinie myjemy osuszamy i kroimy na cząstki. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy cukier i wkładamy kawałki brzoskwiń - lekko podsmażamy uważając aby cukier nie spalił się . Ciepłe brzoskwinie wraz z masełkiem nakąłdamy na ciepłe tosty. Dekorujemy powidłami śliwkowymi. Podajemy an ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 31.08.2013 21:25
Proste i szybkie śniadanko na słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak