kanapka z ricottą i awokado na dwa sposoby

kanapka z ricottą i awokado na dwa sposoby

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser ricotta

    150 gram
  • awokado

    1/2 sztuki
  • szczypiorek

    pęczek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • chleb na zakwasie

    3-4 skibki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób 1.
Awokado przekroić, obrać ze skórki i cienko pokroić na plastry.
Ser ricotta rozsmarować na skibkach lub grzankach chleba (najlepiej razowego na zakwasie). Plastry awokado ułożyć na wierzchu. Posolić do smaku, można posypać szczypiorkiem.

Sposób 2.
Awokado przekroić, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze części.
Szczypior umyć i pokroić. Ser ricotta, awokado i szczypior przełożyć do rozdrabniacza i uruchomić urządzenie. Rozdrobnić na gładką masę, doprawić solą. Posmarować nią skibki chleba.

Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 08.05.2014 07:26
muszę spróbować
Alex_M 30.04.2014 15:48
ciekawe połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat