Kanapka amerykańska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Nam babcia robiła schabowe i pierogi, a mieszkańcom USA hot dogi. Dlatego komponując kanapkę amerykańską, pierwsze co mi przyszło na myśl, to parówka w bułce. Ta wersja jednak ma coś, czego inne nie maja, aromatyczną, pikantną i wyrazistą w smaku musztardę z dodatkiem whisky, która nadaje jej niepowtarzalnego aromatu i słodyczy. Dzięki temu prostemu dodatkowi, zwykła kiełbaska w bułce nabiera zupełnie nowego charakteru.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka do hot-dogów

    1 sztuka
  • kiełbaska

    1 sztuka
  • ogórek konserwowy Smak

    4 sztuki
  • Musztarda z whisky Prymat

    2 łyżki
  • ser cheddar

    20 gramów
  • pomidor

    3 plastry
  • cebula

    3 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Na rozgrzanej patelni grillowej podsmaż dobrej jakości kiełbasę hot dogową do momentu uzyskania charakterystycznych ciemnych pasków.

2. Kiedy kiełbasa jest już gotowa, na tej samej patelni podgrzej bułkę.

3. Kiedy wszystko jest gotowe do bułki włóż kiełbasę, dodaj pokrojonego ogórka, cebule oraz pomidora.

4. Całość polej lekko ostrą musztardą z whisky i posyp serem oraz prażoną cebulką.

Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki? 

POBIERZ EBOOKA

Doradca Smaku
JEŻELI NIE LUBISZ KIEŁBASEK MIĘSNYCH, TO Z ŁATWOŚCIĄ MOŻESZ JE ZASTĄPIĆ PIECZONĄ MARCHEWKĄ

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat