Kałpun

Kałpun

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    25 dkg
  • cebula

    1
  • chleb czerstwy

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2,5 litra wody gotować przez 5 minut. Dodać pieprz i sól. Czerstwy chleb pokroić w kostkę. Podobnie pokroić słoninę i usmażyć na złoty kolor. Dodać drobno posiekaną cebulę i zarumienić na tym tłuszczu. Chleb zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na 1 min. Nie odcedzając dodać słoninę usmażoną z cebulą. Zamieszać i smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna47

24.08.2012 19:04
chyba nie spróbuję

Margo1

13.06.2011 04:14
nie robiłam

cukiereczek

15.02.2011 11:29
wygląda pysznie

Barbara55

01.02.2011 15:49
takie sobie

kielcok1

23.01.2011 15:05
dobre to to nie jest

rakow2

24.11.2010 19:29
słabe i niesmaczne

ewelinapac

24.11.2010 13:58
ciekawe

marzencia2007

16.10.2010 11:27
fajny przepis :)

Katarzyna/kate1980

27.09.2010 14:55
super

grasylwia

02.07.2010 23:31
Jak byłam mała tata mi często takie coś serwował ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat