kalmary w czarnym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalmary

    150 g
  • śmietana

    50 g
  • musztarda

    1 łyżka
  • koperek

    3 g
  • cukier

  • pieprz, sól

  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuszki nie rozmrożone wrzucić do wrzącej, osolonej wody, gotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Musztardę rozmieszać ze śmietaną, dodać sól, cukier, pieprz i kwasek cytrynowy- do smaku oraz koperek posiekany. Kalmary drobno pokroić, dodać musztardę i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat