Kalmary smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalmary

    75 dkg
  • mleko

    3 szkl
  • mąka

    6 łyżek
  • tłuszcz do smażenia

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalmary rozmrozić pod wodą i zalać 3 szkl. mleka i odstawić na godz. Osuszone pokroić w grube pierścienie, oprószyć przyprawami i mąką. Usmażyć z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 08.04.2013 10:18
z chęcią bym spróbowała
mirosława4 19.12.2012 19:18
smakowicie brzmi
MagdaXXX 09.12.2012 10:31
gdzie kupić kalmary?
RenataZ-et 15.08.2012 11:18
świetne
Łukasz15 05.06.2012 18:39
pycha
Wafelek2601 23.04.2012 17:51
ciekawe
Tika4444 07.12.2011 10:32
coś dla mojej córci
romanrafal 27.11.2011 09:44
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat