kalarepka z orzechami włoskimi

kalarepka z orzechami włoskimi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka

    400 gram
  • cebula biała

    1 szt.
  • olej

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • kwaśna śmietana

    1/2 szklanki
  • natka pietruszki

  • orzechy włoskie

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepkę oczyścić, obrać, delikatne zielone łodygi odłożyć. Pokroić w słupki grubości 1 cm. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać do niej pokrojoną kalarepkę i smażyć, aż będzie dokładnie pokryta olejem. Później przyprawić, zalać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem 5-8 minut, by pozostała krucha.
Drobno posiekać natkę pietruszki i łodyżki kalarepki, dodać do potrawy, wymieszać z kwaśną śmietaną i posypać orzechami włoskimi. Kalarepkę podawać z ziemniakami z natką pietruszki albo z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edyta31

07.10.2011 23:17
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat