Kalarepka w cieście

Kalarepka w cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    10 sztuk
  • mąka

    1/4 kg
  • jaja

    4 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

  • piwo jasne

    1/4 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Kalarepka w cieście

Jajka, piwo i mąkę wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kalarepki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Maczać w cieście, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat