Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kalarepka w cieście

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda
10 sztuk
mąka
1/4 kg
jaja
4 sztuki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
tłuszcz do smażenia
piwo jasne
1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka w cieście

Jajka, piwo i mąkę wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kalarepki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Maczać w cieście, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak