Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka do ziemniaków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 5 dag
koper świeży mały pęczek
sól

Porada

W takie postaci jest ona zjadana u mnie w domu najczęściej.

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka do ziemniaków

Kalarepkę obieramy. Obraną kroimy w plasterki, a następnie w słupki (jak na frytki). Tak przygotowaną wrzucamy na gotująca wodę i gotujemy do miękkości. Między czasie w garnku lub na dużej patelni rozpuszczamy masło. Do rozpuszczonego dodajemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy całość.
Koperek siekamy. Miękką kalarepkę odcedzamy z wody. Odsączoną dodajemy do przygotowanej bułki tartej. Na koniec dodajemy koperek. Całość dokładnie mieszamy, by bułka tarta dokładnie obtoczyła kalarepkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.12.2015 19:22
Lekko i smacznie.
Aleksandra/Olcia 16.12.2015 14:04
ja zazwyczaj jadam na surowo,ale przepis brzmi pysznie
aginaa 16.12.2015 13:39
fajny pomysl
Czyki 16.12.2015 12:52
Muszę spróbować, bo nigdy takiej nie jadłam:)
ada.la 16.12.2015 12:50
wygląda smacznie
pestka 16.12.2015 11:02
smaczny obiadowy dodatek
Maridka19 16.12.2015 10:19
Ale smakowity pomysł;l :)
Mniam 16.12.2015 09:59
Bardzo smaczny dodatek do obiadu.
Konczi 16.12.2015 07:38
Ależ apetycznie wygląda, wieki nie jadłam - super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak