Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa z marchewką i groszkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda 6-7 średnich
sól 1 łyżeczka
marchewka z groszkiem 1 puszka
mąka 3 łyżeczki
śmietanka 12-procentowa 100 ml
margaryna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa z marchewką i groszkiem

Kalarepę obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Odcedzamy. Do kalarepy dodajemy marchewkę z groszkiem (odcedzamy trochę zalewy) i margarynę. Podgrzewamy przez chwilę. Mąkę mieszamy ze śmietanką i wlewamy do warzyw. Gotujemy przez chwilę do zgęstnienia sosu z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 13.08.2013 19:49
super dodatek
Stenka 09.08.2013 07:47
fajny przepis
fotoviderek 05.08.2013 14:36
Pożywne zdrowe danie :)
Alex_M 05.08.2013 13:03
fajna jarzynka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak