Kalarepa panierowana z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    7
  • rosół

    1 1/2 szklanki
  • migdały siekane

    5 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • mąka

    4 łyżki
  • jajko

    3
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • żółty ser starty

    6 łyżek
  • olej

    1/2 szklanki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepę obrać,umyć i pokroić w plastry,zalać wrzącym rosołem i gotować 10minut.Odcedzić.Bułkę tartą wymieszać z migdałami ,mąkę wymieszać z solą i pieprzem.Jajka rozmącić ze śmietaną.Plastry kalarepy obtaczać w mące ,zanurzać w jajkach i bułce z migdałami.Przygotowaną kalarepę smażyć na gorącym oleju.Po przewróceniu obsmażoną posypać serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat