kalafior zapiekany w kokilkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt.
  • cebula

    2 szt.
  • jajko

    2 szt.
  • masło

    2 łyżki
  • żółty ser

    30 dag
  • sól

  • cukier

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior umyć, odciąć liście, ugotować w osłodzonej i osolonej wodzie. Miękki kalafior odcedzić. W woku podsmażyć na tłuszczu obrane i pokrojone w drobną kostkę cebule, uważając by się zbytnie nie zrumieniły. Włożyć rozdrobniony kalafior, dokładnie wymieszać z cebulą i chwilę podgrzewać, następnie wbić jajka i dalej mieszać do chwili aż jajka się zetną. Doprawić do smaku. Przełożyć do kokilek i posypać startym żółtym serem zapiec w piekarniku do momentu rozpuszczenia sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat