Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z sosem serowo - koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1
woda 1 szklanka
sól
kostka rosołowa 1/2
serek topiony 100 gram
mąka 1 łyżeczka
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z sosem serowo - koperkowym

Kroki postępowania

1
Kalafior płuczemy, po czym przekładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól i gotujemy do miękkości. Odcedzony z nadmiaru wody kalafior wykładamy na talerz.
Krok 1 - Kalafior z sosem serowo - koperkowym foto
2
Do małego garnka wlewamy wodę, dodajemy serek topiony oraz pół kostki rosołowej i całość gotujemy mieszając do momentu, aż ser się rozpuści. Łyżeczkę mąki mieszamy z małą ilością wody i wlewamy do sosu.
Krok 2 - Kalafior z sosem serowo - koperkowym foto
3
Na koniec dodajemy drobno posiekany koperek i mieszamy. Gotowym sosem polewamy kalafior.
Krok 3 - Kalafior z sosem serowo - koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.07.2014 09:04
bardzo dobry
gosia561 17.06.2014 17:45
super dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak