Kalafior z serem żółtym

Kalafior z serem żółtym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafor

  • pieczarki

    150 g
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • tłuszcz do formy

  • keczup pikantny

    5 łyżek
  • natka pietruszki

  • sól

  • cukier

  • pieprz

  • ser żółty

    80 g (twardy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora oczyścić w zakwaszonej wodzie z octem , apotem wkładamy go do czystej wrzącej i osolonej wody z dodatkiem cukru i gotujemy , miękki już kalafior wyjąć podzielić na cząstki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem . Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry , usmażyć i wymieszać z posiekaną natką , solą i pieprzem. Następnie przykrywamy masą kalafior , posypać serem startym , polewamy keczupem i zapiekamy w gorącym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smakoszek

06.09.2012 22:21
pyszny

ElizaT

13.04.2011 10:42
smakuje dobrze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat