kalafior z papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kalafior ugotować ostudzić i podzielić na małe różyczki paprykę pokroić na cienkie plastry obsmażyć na oliwie do miękkości przygotować sos:wymieszać oliwę ocet balsamiczny sól cukier i otarty tymianek całość wymieszać kalafior ułożyć na półmisku polać go sosem kilka razy w odstępach ułożyć na nim paski papryki posypać świeżo utartym tymiankiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat