Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z młodymi ziemniaczkami i maślanką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior
ziemniaki młode
koperek
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
maślanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z młodymi ziemniaczkami i maślanką

1. Przygotowanie tego obiadu jest bardzo proste.

Oskrobane i umyte ziemniaczki gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną masła.

Kalafior gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem czubatej łyżeczki cukru.

Koperek drobno siekamy.

W rondelku rozpuszczamy 1,5 łyżki masła i dodajemy około 2,5 łyżeczki bułki tartej i delikatnie ją rumienimy.

2. Ugotowane ziemniaczki nakładamy na talerze i posypujemy świeżym koperkiem, a kalafior polewamy zarumienioną bułeczką z masłem. Całość podajemy ze szklanką naturalnej maślanki.

Instrukcja przygotowania dla większości jest chyba zbędna. Jednak jeśli ktoś nie próbował tego zestawienia - czas najwyższy :)

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 16.09.2014 18:24
uwielbiam takie połączenie! :)
gosia56 16.09.2014 13:55
pyszny obiadek;)
Gracer 16.09.2014 13:24
super połączenie
Adam/ZUB3R 16.09.2014 11:46
smaczny kalafior
pestka 16.09.2014 11:14
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak