Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KALAFIOR Z KETCHUPEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
małe cebule 2 szt.
ketchub pikantny 1/4 szklanki
oliwa 1/4 szklanki
ser żółty 5 dag
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: KALAFIOR Z KETCHUPEM

Wykonanie:
Kalafior podzielić na części i podsmażyć na oliwie z cebulą. Następnie zalać osoloną wodą, dodać ketchup i ugotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wyłożyć na talerz i jeszcze ciepłe obłożyć pokrojonym żółtym serem i majonezem. Proponuję powstały sos zagęścić mąką, zaciągnąć śmietanką i polać kalafior.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 08.06.2013 21:21
ciekawy przepis
Janina 08.06.2013 12:45
Nowy pomysł na kalafiorka ;)
Bernadeta1 08.06.2013 12:03
tak nigdy nie robiłam kalafiora, warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak