Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior z fasolką...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
fasolka szparagowa 1/2 kg
masło 3/4 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior z fasolką...

kalafior ugotować w osolonej wodzie na "al dente", wylać na durszlak aby dobrze odciekła woda

obraną zieloną fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, wylać na durszlak i przelać szybko i krótko mocno zimną wodą

na suchą rozgrzaną patelnię wsypać tartą bułkę i mieszając bułkę podpiekać z 2 minuty (mniej tłuszczu wciągnie i będzie chrupiąca), dodać masło i stopić mieszając na większym ogniu

kalafior i fasolkę polać tartą bułką - pyszny dodatek do obiadu lub samodzielne danie np. z jajkiem sadzonym lub do podjadania...............SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdow 03.10.2016 20:24
super przepis ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak