Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z cykorią i słonecznikiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
kapusta pekińska 1/2 kg
pomidorki cherry 7-8 szt
ziarna słonecznika 3-4 łyżki
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
majonez 4 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cykoria 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z cykorią i słonecznikiem

Kalafior podzielić na różyczki i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Odcedzić, ostudzić. Kapustę pekińską i cykorię poszatkować, wymieszać z przyprawą curry. Pomidorki sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Kukurydzę osączyć z zalewy, Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, odrobinę soli i pieprzu, delikatnie wymieszać. Posypać ziarnami słonecznika. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.05.2013 07:30
jak dla mnie to nowość
Katarzyna/kate1980 05.02.2013 21:42
superowy
aginaa 05.02.2013 20:23
mmm pyszne
aisoglam 05.02.2013 09:55
O! I cykoria jest :) Fajne połączenie smaków!
miroslawa 05.02.2013 04:13
fajne kolorowe i super podane
marcia7 05.02.2013 01:18
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak