Kalafior z curry,groszkiem i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeży szpinak

    2 garście
  • papryczka chili

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • bulion drobiowy

    1 szkl.
  • zielony groszek

  • bazylia świeża

    1 łyżka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1/2 łyżeczki
  • kalafior

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło,wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek,chwilę przesmażamy. Kalafiora dzielimy na średnie różyczki,papryczkę chili kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię.Zalewamy bulionem,przyprawiamy curry i bazylią, gotujemy pod przykryciem do momentu aż kalafior stanie się lekko miękki (nie rozgotowany). Dodajemy pokrojony szpinak i wsypujemy groszek,mieszamy i dusimy jeszcze przez chwilkę.
Możemy podać w takiej wersji jak moja, z ryżem i kotletem schabowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monia 10.10.2013 09:03
Fajny dodatek do obiadku :)
Jadwiga/Jaga85 09.10.2013 22:31
Moje smaki-super!
Megg 09.10.2013 22:23
bardzo smaczne danie
marinia 09.10.2013 22:02
ooo, fajne, fajne
kriko 09.10.2013 20:11
pyszny kalafiorek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat