Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior pod tartą bułką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 5-6 różyczek dużych
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior pod tartą bułką

Do garnka wlewamy wodę, solimy gotujemy, kiedy zacznie wrzeć wrzucamy kalafior i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Na patelni roztapiamy masełko, dodajemy szczyptę soli oraz bułkę tartą, przesmażamy. Kalafior wyciągamy na talerz, polewamy gorącą bułką z masełkiem, Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.11.2013 18:21
lubię tak podany kalafior
Wacław 15.06.2013 10:00
świetny dodatek do II dania !
Laila2786 30.04.2013 17:04
bardzo lubię
Neetka90 11.04.2013 10:41
uwielbiam kalafior ;))
adelajda 15.02.2013 20:08
ja podobnie jak pajbek
pajbek 14.02.2013 22:00
Nie lubię gotować kalafiora, ale uwielbiam go jeść :-) Jest bardzo smaczny.
MAR3STA 11.02.2013 19:32
pyszny kalafiorek
Alex_M 09.02.2013 18:35
uwielbiam takiego!
Kasnaj 09.02.2013 13:59
Mniam :)
manaika 08.02.2013 19:05
też taki robię
Sylwia26 08.02.2013 18:09
ślinka leci
Konczi 08.02.2013 18:01
pycha, uwielbiam kalafiora
Gracer 08.02.2013 17:59
również lubię kalafiora w każdej postaci :)
jolanta19 08.02.2013 17:50
uwielbiam
Zdzisław 08.02.2013 17:37
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak