kalafior gotowany w bulionie z masłem

kalafior gotowany w bulionie z masłem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1/2 szt.
  • masło

    2 łyżeczki
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować, dodać kostke bulionową włożyć połówkę oczyszczonego kalafiora, gotować około 8 minut, kalafior musi być al\'dente . Wyciągnąć z bulionu, rozłożyć na gorącym 2 łyżeczki masła, które musi się lekko stopić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

accee

08.04.2011 22:45
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat