Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kako na smutki, dla smakoszy.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gorzkie kakao (dobrej jakości, np. Deco Moreno)
cukier
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Kako na smutki, dla smakoszy.

Ja lubię mocne, gorące i gorzkie, przełamane jedynie odrobiną cukru trzcinowego, można oprószyć chilli, ćwierć szczyptą chilli ;).

Na kubeczek sypię kopiastą łyżeczkę(albo i półtorej) kakao, dodaję odrobinę cukru. Zalewam minimalną ilością zimnego mleka, dokładnie mieszam.
Resztę mleka zagotowuję i zalewam kakao. Żeby było bardziej kremowe i wyraziste, można - przed zalaniem wrzącym mlekiem, dodać kostkę gorzkiej czekolady.

Genialne na smutki. Te największe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak