Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowy sernik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 400 g
żółtko jajek 3
kakao ciemne 3 łyżki
masło 250 g
cukier 100 g
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
twaróg 1 kg
masło 100 g
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
wiórki kokosowe 50 g
żółtko jajek 3
białko 6
cukier 100 g
cukier waniliowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowy sernik

Ciasto. Masło posiekaj z mąką, dodaj pozostałe składniki i zagnieć ciasto. Podziel je na dwie części, owiń je w folię i wstaw do zamrażali (ok. pół godz.). Masa. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj masło i ubij na puch. Następnie dodaj porcjami twaróg, wsyp obie mąki, cukier waniliowy i wiórki kokosowe. Masę serową połącz z ubitą na sztywno pianą z białek. Do wyłożonej papierem do pieczenia blachy zetrzyj na tarce z grubymi oczkami jedną część ciasta, na nią wyłóż masę serową i zetrzyj drugą część ciasta. Sernik piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez ok. 1 godz. Upieczony sernik można polać białą i czarną czekoladą. Gotowe:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 16.09.2013 15:06
Fajny ten sernik :)
everay 16.09.2013 13:48
uwielbiam serniki
Kasia35 16.09.2013 13:48
mój ulubiony :)
Agata
Agata 16.09.2013 12:37
rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak