Kakaowiec delikatnie wiśniowy na jogurcie naturalnym

Kakaowiec delikatnie wiśniowy na jogurcie naturalnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    130 g
  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • kakao

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 ły żeczki
  • cukier

    2 szklanki
  • białka

    3 sztuki
  • jogurt naturalny

    8 łyżek
  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • cukier puder

    do posypania
  • frużelina

    3 wiśniowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło delikatnie rozpuszczamy i ucieramy wraz z olejem rzepakowym oraz cukrem.

Następnie dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, białka i jogurt naturalny. Wszystko miksujemy do połączenia składników. Dodajemy także frużelinę wiśniową i mieszamy łyżką.

Wykładamy masę na formę o wymiarach 18,5x22 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 165 stopni, do tzw. suchego patyczka czyli około 60 minut.

Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kejti

04.03.2014 11:24
Super ciacho,poproszę kawałek do kawki :-)

Alex_M

23.02.2014 12:25
pyszne ciacho! :)

Lidka19880

22.02.2014 15:29
uwielbiam takie ciasta

Ania321

22.02.2014 15:07
ale pyszności, z przyjemnością zjadłabym kawałek :)

kaprysiek

22.02.2014 13:58
Wydaje się dość łatwe i bardzo smaczne.

everay

22.02.2014 13:45
napewno smaczne:)

gosia56

22.02.2014 12:58
super ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat