Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowe racuszki na jeden kęs

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka pszenna 3/4 szklanki
syrop klonowy 2 łyżki
mleko
jabłko 1 małe
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
kakao 1 płaska łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe racuszki na jeden kęs

Jabłko myjemy, obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce o małych oczkach. Jajko wbijamy do miski, dodajemy pozostałe składniki (mleka dodajemy tyle, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany). Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżeczką do herbaty nakładamy porcję ciasta na patelnię i smażymy na złoty kolor z obu stron. Możemy posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak