Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowe ciasteczka z migdałami i orzechami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

margaryna 25 dkg
cukier 15 dkg
cukier waniliowy 1 szt
mąka pszenna 25 dkg
mąka ziemniaczana 10 dkg
migdały 10 dkg
kakao 2 łyżki

dodatkowo

orzechy włoskie
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe ciasteczka z migdałami i orzechami

Migdały mielimy ale tak nie na pył .
Do miski dajemy miękką margarynę wsypujemy cukry,mąki migdały kakao wyrabiamy ciasto można ręką .
Bierzemy trochę ciasta do srodka dajemy kawałek orzecha włoskiego robimy kulkę.Układamy na blasze wyłożonej papierem .Robimy odstępy pomiędzy kulkami bo one podczas pieczenia trochę się rozleją .
Blachy 2 jednocześnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 st termoobieg i pieczemy około 20 minut.
Polewę czekoladową rozpuszczamy i polewamy ciasteczka.

POLECAM!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 22.05.2015 11:09
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gusia1000 22.05.2015 00:22
Piękne i smaczne.
Gracer 21.05.2015 21:47
fajny przepis
Hrabina w kuchni 21.05.2015 21:36
Pyszne ciasteczka.
Bernadeta1 21.05.2015 21:05
na pewno jak zawsze bardzo smaczne
iskierka.ag 21.05.2015 17:23
Bardzo apetyczne.
Róża1 21.05.2015 16:06
Wspaniałe ciasteczka do kawusi :-)
fotoviderek 21.05.2015 15:57
Chętnie bym skosztował :)
mirosława4 21.05.2015 15:42
apetyczne !
Janina 21.05.2015 15:33
Smaczne ciasteczka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak