Kakao

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 l
  • kakao

    8 dkg
  • cukier

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotować, kakao z cukrem wsypać do garnuszka, dokładnie wymieszać rozcierając grudki. Wlać część mleka do kakao, wymieszać na jednolitą masę, połączyć ją z pozostałym mlekiem, mieszając zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 06.09.2011 21:24
pysznosc
marcia71 25.08.2011 21:29
porcja magnezu
aleksa123 14.06.2011 07:49
Nie ma nic lepszego od smacznego kakałka:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat