Kajzerki a\'la zapiekanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kajzerki

    6 szt
  • pieczarki

    10 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • pomidor

    1 szt
  • sałata

    1 kawałek
  • ogórek kiszony

    1 szt
  • ketchup

  • majonez

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Podsmażamy z cebulką pokrojoną w piórka do czasu odparowania całej wody. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Kajzerki kroimy na pół i układamy na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Na każdej kromce układamy podsmażone pieczarki, a następnie starty żółty ser. Wkładamy do piekarnika i pieczemy do czasu rozpuszczenia sera.
Z majonezu i ketchupu robimy sos i polewamy nim upieczone kajzerki. Następnie na każdej kładziemy garść posiekanej sałaty, plaster pomidora i ogórka kiszonego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 31.08.2013 00:16
wygląda bardzo smacznie
aisza1 06.12.2012 21:06
pycha
magda28 14.09.2012 21:00
fajne szybkie
Adamorek 22.05.2012 22:39
fajna kanapka
smakowita 20.05.2012 08:42
bardzo lubię takie zapiekanki
Gosia32 26.03.2011 12:57
apetyczne;]
ziutula 13.01.2011 00:32
smacznego...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat