KACZKA Z JABŁKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1,5 kg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    2-3 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • jabłko kwaśne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę umyć,osuszyć,natrzeć dobrze solą z przetartym czosnkiem,grubo zmielonym pieprzem i majerankiem.Przyprawić również od środka.Jabłka pokroić na ósemki,wykrawając środki nasienne.Kaczkę nadziać jabłkami i zaszyć.Zostawić na kilka godzin w lodówce.Kaczkę przełożyć do brytfanny lub rękawa foliowego i piec około 1,5 godziny w 200 st.C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 11.03.2014 17:28
pyszna kaczka
matesko 03.10.2013 09:17
smaczny obiad
Beata23 05.08.2013 08:48
mniam, pycha
kate.500 13.07.2013 23:15
pyszne miesko
Pani Domu 24.05.2013 17:39
super kaczusia
anemon 16.02.2013 15:01
Kaczka prezentuje się apetycznie.
mariola7 28.09.2012 14:57
rewelacja
Łukasz15 02.08.2012 11:15
Rewelacyjne mięso
Rafał10 25.05.2012 21:17
wykwintne danie ... bardzo lubię takie połączenia smaków! Wypróbuję !
Rogalik 16.05.2012 21:49
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat