kaczka w sosie jabłkowym

kaczka w sosie jabłkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    150 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • cebula

    10 g
  • jabłka

    100 g
  • tłuszcz

    10 g
  • mąka

    2 g
  • karmel

    z 5 g cukru
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kaczkę oczyścić, pokroić na części, natrzeć solą, ułożyć w rondlu, podlać ½ litra wody. Włożyć włoszczyznę i gotować do miękkości. Jabłka i cebulę drobno pokroić i dusić w osobnym naczyniu, a następnie przetrzeć przez sito. Zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem, wlać masę jabłeczną, posłodzić. Przygotować karmel i dodać do sosu. Warzywa wyjąć z rondla. Kaczkę zalać sosem- zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jaheira11

23.07.2011 23:15
apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat