Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kaczka
1 szt. -
majeranek
-
Przyprawa curry orientalna Prymat
-
pieprz
-
cukier
-
sól
-
cynamon
-
olej do smażenia
-
jabłko kwaśne
8 kilka szt.
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na kawałki, natrzeć curry, pieprzem i solą.
Na patelni rozgrzać tłuszcz wrzucić kaczkę opiekając ją z obu stron.
Dusić pod przykryciem do momentu aż z jabłek zrobi się mus.W razie potrzeby podlać mięso sokiem jabłkowym lub wodą .
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się